יום רביעי, 4 בינואר 2017

ללמוד רפואה ולהיות הורים

זה בכלל הולך ביחד?

ובכן, בהחלט. ויש מצב שזה אפילו קל יותר מלהיות הורה לקטנטנים במהלך ההתמחות.

במהלך השנים הפרה-קליניות, זמנך בידך. את יכולה ללמוד בבית מסיכומים וסרטונים ולהגיע רק למעבדות ושיעורי החובה.

כדי להצליח במולטי טסקינג צריך שני דברים: ניצול זמן נכון, ועזרה. לגבי ניצול זמן, אני למשל הקשבתי להרצאות במהלך נהיגה, וצפיתי בסרטונים ביוטיוב אם במקרה היו לי עשרים דקות פנויות. אם יש לך פעוטה בבית, ספרי לה על דברים שאת לומדת, זה יעזור לך לפשט בראש את הדברים. וכמובן, כשאת יושבת ללמוד, שבי ללמוד. בלי פייסבוק, בלי הסחות דעת. תקופת המבחנים זו התקופה המורכבת באמת, ושם בן הזוג יצטרך להיות שם ובגדול, כי סופי השבוע יוקדשו ללמידה. אבל תזכרי שזו רק תקופה וזה חולף. אל תתני לרגשות האשם להשתלט.

לגבי עזרה: תמצאי 3-4 בייביסיטריות כדי שתמיד יהיה לך גיבוי במידת הצורך. אם יש אפשרות למטפלת, אז מה טוב. כנל לגבי כל דבר שאת יכולה להעביר למיקור חוץ, כמו מנקה או לעשות קניות באינטרנט. אל תבזבזי זמן על שטויות ותחזוקה.

כן, את לפעמים תקנאי בחבר׳ה סביבך שיכולים ללמוד ולהשקיע הרבה יותר ממך, אבל תכלס זה לא באמת חשוב. ממוצע מעל 75 זה מה שחשוב, ואין מה לשאוף להצטיינות. את גם ככה עושה המון...

כן, את לפעמים תרצי להצטרף אליהם לבירה בערב ותתבאסי כי אי אפשר, אבל תזכרי שכנראה כבר חווית מספיק מהחיים האלה פעם, ועכשיו את פשוט בפאזה אחרת.

ללמוד הפך להיות הרבה יותר קל לעומת לפני עשר שנים. יש את כל הסיכומים בדרייב, יוטיוב מפוצץ בהסברים יותר טובים מאלה של המרצים, והקבוצות בפייסבוק מעדכנות אותך בהכל. החבר׳ה בכיתה ישמחו לעזור בכל, ואת לא תישארי מאחור.

זה לגמרי אפשרי כל עוד הציפיות שלך ריאליות, וכשאת מרגישה שאת במקום הנכון, שום דבר לא יעצור אותך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה